Slik finner du andre Quake-ere

Mange har sikkert lastet ned Quake III de siste dagene, men hvordan finne noen å spille mot? digi.no gir deg svaret.

Mange har sikkert lastet ned Quake III de siste dagene, men hvordan finne noen å spille mot? digi.no gir deg svaret.

Quake III Arena, nettverksspillet som nå finnes i en foreløpig utgave til MacOS, Linux og Windows, er ikke spesielt morsomt å spille alene. Ikke treffer man på noen monstre, ei heller noen menneskelige motstandere.

Setter man opp en Quake III-server på et lokalnett, hjelper det raskt hvis de andre maskinene på nettverket også har tilstrekkelig ytelse til å drive spillet. I tillegg må man jo ha noen å spille i mot, men det er kanskje ikke noe problem..

Men for alle dem som ikke har muligheten til å benytte seg av løsningen over, må en benytte seg av Internett. En rekke Quake III.-servere er dukket opp i det siste og flere vil komme til. Men å finne slike servere er ikke nødvendigvis så enkelt, det er ikke sikkert de er tilgjengelig så mange timene om gangen.

PÅ IRC (Internet Relay Chat) er det nå opprettet en norsk kanal hvor Quake III-brukere kan finne likesinnede. Her kan avtale kamper, utveksle taktikker/spillemåter, utveksle nyheter og mye annet. Kanalen heter #quake3.no og du finner den på servere tilknyttet IRC-nettverket UnderNET.

Et eksempel på en slik server er oslo.no.eu.undernet.org.

Det finnes også en egen webside tilknyttet #quake3.no.

Til toppen