FORBRUKERTEKNOLOGI

Slik fungerer Joost-systemet:

19. jan. 2007 - 10:26

digi.no fikk en invitasjon til å teste Joost og fikk dermed laste ned Joost-klienten som foreløpig bare finnes for Windows. Klienten er foreløpig på 27 MB og krevet 80-100 MB med minne.

Vi fikk installert klienten uten problemer under Windows XP, men ikke Vista.

TV-tittingen begynner med en gang man starter opp Joost og kvaliteten imponerer - vi får kvalitetet sammenlignet med kanskje VHS, men foreløpig ikke DVD.

Alle menyer blir lagt over det som til enhver tid vises på skjermen. Nederst vises det som må kunne kalles hovedinnstillingene. Her kan du velge fullskjermsvisning, bytte til ny kanal eller søke etter innhold.

Til venstre er menyvalget for å se listen over kanaler. Til høyre er menyen for å velge preferanser og andre insntillinger. Øverst i skjermbildet er det mulig å hente ut informasjon om hva som vises.


Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.

Her styrer man innstillingene for TV-tittingen. Grensesnittet er ikke så veldig ulikt det Windows Media Center og lignende multimediaenheter benytter.


Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.

Denne skjermen dukker opp når man velger menyen på venstre side. Her kan man bla opp og ned gjennom en lang liste av programmer.

En Channel, eller kanal på norsk, er i praksis en spilleliste med videoer. I motsetning til vanlige TV-kanaler som vi i dag bruker, starter spillelisten når du selv velger det. Det er derfor ingen fare for at du kommer for sent til ditt favorittprogram.

Per i dag begynner den på nytt igjen hvis du bytter fra en kanal til en annen, og så tilbake igjen. Det lover prosjektet at de vil gjøre noe med ganske snart.


Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.

Mens man ser på TV-program kan man søke etter annet innhold. Et søk på "sport" viser at det allerede er ganske mye innhold som er lagt ut allerede.


Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.

Hvis man ønsker mer informasjon om hva man ser på, kan man få frem bakgrunnsinformasjon om programmet der det er tilgjengelig.

Videoen fortsetter i bakgrunnen og informasjonen legges som et lag på toppen. Det blir omtrent som man kan gjøre med tekst-TV, bare at interaktiviteten er noen hakk bedre.


Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.

Utvalget er foreløpig all verden, men Joost har blant annet fått med seg innholdsleverandører som MTV og Warner Brothers. Flere av nøkkelpersonene i Joost skal forøvrig ha en bakgrunn fra MTV.


Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.