Slik kan du lage 50.000 PC-er på en dag

I Irland lager Dell 50.000 PC-er hver dag. Bli med på en rundtur i Europas største PC-fabrikk.

Slik kan du lage 50.000 PC-er på en dag

I Irland lager Dell 50.000 PC-er hver dag. Bli med på en rundtur i Europas største PC-fabrikk.

PC-bransjen er trolig den bransjen i verden med hardest konkurranse - marginene er på 3-5 prosent, noe som skaper ekstreme utfordringer innen logistikk og mange andre felter. Besparelser på en time eller to kan utgjøre forskjellen mellom tap eller gevinst.

Dell er en av de store logistikk-mesterne i bransjen, og for virkelig å skape stor-skala-fordeler, har Dell samlet produksjonen av alle maskiner til kunder i hele Europa, Midt-Østen og Afrika i én eneste gigantfabrikk.

Har du en Dell-PC eller -server, kan du ta det for gitt at den er laget i Dells gigant-fabrikk rett utenfor byen Limerick i Irland.

Under et gigantisk tak løper opp til 4000 ansatte rundt i det som ser ut som et mylder - men i virkeligheten er et ekstremt nøye planlagt samspill hvor absolutt intet er overlatt til tilfeldighetene.

For Dell benytter nesten utelukkene av helt standard komponenter - du kan kjøpe dem hvilken som helst databutikk. Det er ikke først og fremst på teknologisiden Dell skiller seg ut, men på logistikksiden.

Bli med på en rundtur og se hvordan 56.000 PCer og servere kan produseres på en dag..

Bildene nedenfor er egentlig et langt panorama-bilde - veien i midten vises på begge bilder. Det øverste bildet viser gigantfabrikken - legg merke til alle trailerne og lasterampene. Det nedreste bildet rommer blant annet support- og kommandosenteret til Dell for hele Europa, Midt-Østen og Afrika.

Her kan du lese tre av bildeseriene vi har kjørt i det siste:

Her stopper aldri

datamaskinene

Her er Norges

dyreste datamaskin

Vet du hvordan

Internett fungerer?

Til toppen