Slik lokkes utviklere til Windows Phone 7

Microsoft betaler for å få nok tredjeparts apps til plattformen.

Slik lokkes utviklere til Windows Phone 7

Microsoft betaler for å få nok tredjeparts apps til plattformen.

At stort utvalg av applikasjoner er vesentlig for at en smartmobilplattform skal være konkurransedyktig i dag. Dette innser Microsoft, som vil sikre at selskapets Windows Phone 7-plattform får en god start på dette området.

Dette gjøres ifølge Bloomberg ved blant annet å betale tredjepartsutviklere for å lage applikasjoner til Windows Phone 7.

Til Bloomberg forteller Todd Brix, en seniordirektør i Microsoft, at selskapet også tilbyr gratis utviklerverktøy og testmobiler, i tillegg til midler til programvareutvikling og markedsføring.

I noen tilfeller skal Microsoft til og med tilby omsetningsgarantier, noe som innebærer at selskapet vil betale dersom en applikasjon ikke selger som ventet.

– Vi investerer en hel del for å lokke små og store utviklere til Windows Phone 7 for å få dem til å forstå hvilke muligheter som finnes, og for å tilby så mye ressurser som vi kan for å hjelpe dem med å lykkes på vår plattform, sier Brix. Han vil ikke si noe om hvor mye penger Microsoft bruker på dette.

Også til Windows Mobile 6.x har Microsoft forsøkt å lokke flere applikasjonsutviklere, men uten å lykkes. I juni i år var det bare drøyt 450 applikasjoner tilgjengelige i den amerikanske utgaven av Windows Phone Marketplace. I den norske utgaven var antallet 40.

Med Windows Phone 7 starter Microsoft helt på nytt, siden Windows Mobile-applikasjoner ikke støttes. Det vil være viktig for selskapet sikre at de mest populære applikasjonene som finnes til både iOS og Android, også blir raskt tilgjengelige for Windows Phone 7.

Uten et tilstrekkelig stort utvalg av applikasjoner vil i alle fall ikke forbrukerkundene velge Windows Phone 7. Samtidig velger applikasjonsutviklerne å fokusere på de plattformene hvor de kan tjene mest penger.

– Windows Phone 7 er et uprøvd prosjekt. Det virker derfor definitivt fornuftig av Microsoft å hjelpe hjulene litt i gang, sier Matt Rosoff, en analytiker ved Directions on Microsoft, til Bloomberg.

Denne uken kunngjorde Microsoft at utviklingsverktøyene til Windows Phone 7 er tilgjengelige i betaversjoner. Dessuten har selskapet nå begynt å levere testtelefoner til utviklere.

Til toppen