Slik oppretter du et «Ning-nettsted»

Slik oppretter du et «Ning-nettsted»

Etter at du har klikket deg inn på registreringssiden hos Ning.com, må du fylle ut skjemaet over. E-postadressen bør være gyldig, men registreringen avhenger ikke av dette. Du kan endre e-postadressen senere, men det er denne som benyttes sammen med passord ved senere pålogginger.

Når kontoen er opprettet, må du finne et navn på tjenesten og en webadresse. Den delen av adressen du kan bestemme, må inneholde minst seks tegn og bokstaver. I tillegg må den selvfølgelig ikke være benyttet fra før.

Det neste du må gjøre, er å beskrive tjenesten, samt å velge språk. Vi har valgt norsk. Dette gjør at også administrasjonsgrensesnittet vises med norske ledetekster.

Ning-baserte nettsteder kan utstyres med en hel del funksjonalitet. Dette velges ved å dra og slippe med musen. Her har gjort et utvalg, som vi har plassert på passende steder.

Når funksjonaliteten er på plass, er det tid for å velge utseende. Det er ikke så mye man kan gjøre med inndelingen av sidene. Man tar utgangspunkt i et forhåndsdefinert tema og kan så gjøre egne tilpasninger til dette.

Men det er også mulig å gjøre endringer i stilsettet direkte. Dette gir flere muligheter.

På vårt Ning-nettsted ønsker vi å gi besøkende muligheten til å registrere seg. Under registreringen kan man be de besøkende om å svare på egenkomponerte spørsmål. Disse defineres i dialogen som vises over. Brukerne får sin egen personlige side som de tilpasse utseende på og lage innhold til.

Som nettstedeier må man i tillegg til e-postadresse og passord, også oppgi en PIN-kode ved pålogging. Denne velger man selv.

Når man som nettstedeier eller administrator er logget på, har man mange muligheter til å gjøre endringer. Dette inkluderer alt fra brukeradministrasjon til endringer i ledetekstene til det valgte språket (se bildet nedenfor). Man kan også endre mange av de valgene man har gjort under opprettelsen av nettstedet.

Redigeringen av blogginnlegg er forholdsvis grunnleggende, men tillater noe formatering av tekst og innsetting av lenker og filer. Det er også mulig å laste opp andre typer filer som kan distribueres gjennom ved hjelp av en lenke i blogginnlegget.

Slik ser forsiden ut for administratorene etter at det første forsøket på å skrive et blogginnlegg er utført. Det ligger en rekke mer funksjonalitet i bakgrunnen som vi ikke har gjennomgått. Det kan du få utforske selv.

Du kan selv se hvordan det vil se ut for vanlige brukere ved å besøke digi.nos Ning-nettsted. digi.no har ingen egentlige planer for dette nettstedet, i alle fall foreløpig, men du er velkommen til å registrere deg likevel, dersom du ønsker det. Eventuelt kan du opprette ditt eget Ning-nettsted her.

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.

Til toppen