Slik overvinner du PC-angsten

Ifølge undersøkelser foretatt av Rogalandforskning er nesten 40 prosent av de ansatte i norske bedrifter engstelige for å bruke PC. Dette er altfor mye, mener Packard Bell som nå vil bekjempe denne frykten.

Ifølge undersøkelser foretatt av Rogalandforskning er nesten 40 prosent av de ansatte i norske bedrifter engstelige for å bruke PC. Dette er altfor mye, mener Packard Bell som nå vil bekjempe denne frykten.

Rogalandsforskning kan fortelle at 39 prosent av de ansatte i norske bedrifter er engstelige for å bruke en PC.

PC-angst er et kjent problem, opplyser Packard Bell, som i flere år har lansert "enkle" PC-er til bruk i hjemmet.

- Privat er PC-brukere mer engstelige for å gjøre feil, fordi hjelpeapparatet er mye dårligere enn på jobben. Klarer vi å bryte barrierer i hjemmet, er det også enklere å lykkes på jobben, sier Rune Johansen, informasjonsansvarlig i Packard Bell.

Rogalandsforskning har undersøkt hvordan ansatte opplever forholdet til sin PC i syv større norske virksomheter. Ifølge Aslaug Mikkelsen blir ikke problemet med PC-angst blant medarbeiderne tatt alvorlig. Hun sier at undersøkelsen viser at noe må gjøres. At nesten 40 prosent av ansatte i norske bedrifter er redde for å bruke en PC, mener hun er altfor mye.

Europeiske undersøkelser viser, ifølge Packard Bell, at opptil 20 prosent av alle hjemmemaskiner ikke blir brukt, fordi folk ikke tør å prøve av frykt for å gjøre feil. Dermed får de ikke den nødvendige stimulans til utvikling.

Dette vil PC-leverandøren gjøre noe med.

- Gjennom pedagogiske hjelpe- og veiledningsprogrammer har vi tatt tak i denne problemstillingen for å senke folks fryktbarriere, som erfaringsmessig er omvendt proposjonal med kompetansen. I tillegg har vi utviklet et godt støtteapparat på telefon, slik at alle våre kunder kan få hjelp til å løse problemer som har med både maskin og programvare å gjøre, forteller Johansen i en pressemelding.

Packard Bell installerer ulik programvare for at folk skal få en god grunn til å bruke sin PC. I hjemmene er PC-bruk en frivillig sak, og frykt gjør det mindre attraktivt å bruke PC-en.

- Vi har utviklet en rekke hjelpemidler som gjør at PC-en er enklere å bruke. Brukergrensesnittet Planetis gjør det for eksempel enklere å navigere mellom programmene. Skjermbildet ser ut som et hjem hvor du kan orientere deg rundt i de ulike rommene for å finne filer og programmer. Internett-taster på tastaturet gjør det enklere å få tilgang til nettet, noe som også bryter barrieren for å benytte Internett som informasjonskanal, sier Johansen.

Til toppen