TEKNISK GJELD

Slik prioriterer du teknisk gjeld

Programmereren Adam Tornhill har utviklet verktøy som prioriterer teknisk gjeld ved hjelp av data fra koderepositorier.

Det kan ofte være lønnsomt å skrive om hele eller deler av kildekoden til programvare etter hvert som utviklerne får mer erfaring med og innsikt i hvordan programvaren bør være. Dette kan blant annet gjøre koden enklere å vedlikeholde og videreutvikle i ettertid.
Det kan ofte være lønnsomt å skrive om hele eller deler av kildekoden til programvare etter hvert som utviklerne får mer erfaring med og innsikt i hvordan programvaren bør være. Dette kan blant annet gjøre koden enklere å vedlikeholde og videreutvikle i ettertid. Foto: Chris Ried / Unsplash
Dan Mygind, Version2.dk
6. jan. 2020 - 06:00

Teknisk gjeld

Metafor introdusert av utvikleren Ward Cunningham. Det gjenspeiler de implisitte kostnadene ved ytterligere omarbeiding (refaktorering) som forårsakes av at man velger å ta i bruk en enkel løsning nå, framfor en bedre tilnærming som vil ta lenger tid å finne fram til og gjennomføre.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.