HTTPS er spesielt viktig for nettsteder som håndterer fortrolig informasjon, inkludert persondata og passord. Men det er fordeler ved å ta det i bruk også for andre nettsteder. (Bilde: Kiyoshi T Segundo/Colourbox)
EKSTRA

Websikkerhet

Slik sikrer du nettstedet med HTTPS

Det behøver ikke å være noen stor jobb.

Stadig flere nettsteder velger å sende dataene over krypterte HTTPS-forbindelser (Hypertext Transfer Protocol Secure) framfor HTTP, hvor alle dataene sendes i klartekst. Det er flere fordeler med dette. Krypteringen gjør at dataene som overføres i utgangspunktet ikke kan avlyttes. Men HTTPS gjøre det også mulig for nettleserbrukere å se om nettstedet de besøker, er det det utgir seg for å være og ikke en forfalskning.

Men som vi har skrevet om i en tidligere Digi Ekstra-sak, er heller ikke HTTPS nødvendigvis sikkert nok alene. Men det er helt klart bedre enn ingen beskyttelse.

For nettsteder som ønsker å ta i bruk den nyeste webteknologien, er det i mange tilfeller et krav om at websider og -applikasjoner leveres over HTTPS. Uten dette vil ikke teknologiene fungere. Eksempler på dette er komprimeringsteknologien Brotli og bruken av posisjonsdata fra Geolocation API.

Bli Ekstra-medlem og få tilgang til flere artikler hver uke

TU Total

Inkluderer TU Ekstra, Tek Ekstra og Digi Ekstra
20% rabatt på konferanser
Første måned gratis *
Månedlig
149,-
Årlig
1290,-
Prøv gratis

Digi Ekstra

Få fem eksklusive artikler hver uke.
Første måned gratis *
Månedlig
99,-
Årlig
850,-
Prøv gratis
* Gjelder for månedlig medlemskap
** Gjelder for årlig medlemskap
Vilkår og bruksbetingelser
30 - 50% rabatt for NITO- og Tekna-medlemmer

Ønsker du en pakkepris for alle ansatte? Ta kontakt

Allerede medlem?

Til toppen