Slik skal Ara-mobilene bygges

Google inviterer modulutviklere til konferanse.

Slik skal Ara-mobilene bygges
Tanken bak Project Ara er at smartmobiler kan settes sammen og oppgraderes av brukerne selv fra et stort utvalg av moduler som til sammen tilbyr all den funksjonaliteten som forventes av en smartmobil, og gjerne enda litt. Bilde: Motorola Mobility

Flere aktører kunngjorde i fjor tanken om å lage modulbaserte smartmobiler, hvor kundene selv kan velge, sette sammen og skifte ut moduler etter eget ønske. Motorola Mobility var blant disse, men nå som selskapet er i ferd med å bli kjøpt av Lenovo, har dette prosjektet, Project Ara, blitt flyttet over i Google – sammen med hele Advanced Technology and Projects-gruppen (ATAP).

Arbeidet har på ingen måte stoppet opp på grunn av dette, og i går kunngjorde Google ATAP at det skal arrangeres en første konferanse for Ara-utviklere (Ara Developers’ Conference) i midten av april. Konferansen vil foregå ved Computer History Museum i Mountain View, California, med et begrenset antall deltakere, men skal også overføres live via weben.

Google planlegger tre slike konferanser i år. Denne første skal fokusere på alfautgave av Ara Module Developers’ Kit (MDK), som skal være en fri og åpen plattformspesifikasjon og referanseimplementering som inneholder det som er nødvendig for å utvikle en Ara-modul. Disse modulene kan være alt fra selve systembrikken til et artig deksel.

Under konferansen skal foredragsholderne blant annet gå i detalj gjennom eksisterende og planlagt funksjonalitet ved Ara-plattformen. Det loves svar på tilbakemeldinger og konkurranser for modulutviklere.

Videoen ovenfor er utgitt av Phonebloks, et prosjekt den nederlandske designeren Dave Hakkens står bak. Phonebloks ble kjent kort tid før Motorolas lignende prosjekt ble offentliggjort. Omtrent samtidig ble det kjent at de to prosjektene skal samarbeide.

    Les også:

Les mer om: