Slik skal Skype-gutta servere deg TV

Slik skal Skype-gutta servere deg TV

Skype-gründerne vil revolusjonere TV-titting med fildelingsteknikk. digi.no har fått prøve systemet, som allerede imponerer stort.

Svensken Niklas Zennstrom og dansken Janus Friis har slått seg opp på å levere tjenesteløsninger basert på fildelingsteknologi. Ført lanserte de Kazaa til musikkbransjens store frustrasjon og siden ble de styrtrike på å selge sin bredbåndstelefoniløsning Skype til e-handelsgiganten eBay.

The Venice Project var kodenavnet til Skype-gründernes nye satsning som skal revolusjonere TV-bransjen. Navnet ble valgt fordi det første møtet prosjektet hadde, ble holdt på et hotell som het Venice.

Nå har prosjektet 150 ansatte og har skiftet navn til Joost. En betaversjon er tilgjengelig for inviterte beta-testere, noe digi.no har fått gjøre.

Og systemet imponerer. Du får fullskjerm video i en imponerende kvalitet - servert over Internett. digi.no testet Joost på kontoret med en meget kraftig linje, men andre beta-testere melder om samme kvaltitet på vanlige ADSL-linjer.

Det er dog enda ikke hakkefritt og Skype-gründerne er ikke i mål, men for å være en beta-versjon av en helt ny type tjeneste imponerer likevel systemet.

Ifølge Wired skal Joost ha satt som mål å levere DVD-kvalitet med linjer helt nede i 400 kilobit/sekund. Der gjenstår det nok litt arbeid før programmet går ut av betafasen.

Joost lover at de vil komme med klientprogramvare for andre operativsystemer i nær fremtid. Tanken deres har hele tiden vært å lage en løsning som kan brukes på mange plattformer.

Klikk her for å få se bildene som forklarer hvordan Joost-systemet fungerer.

Til toppen