UTVIKLING

Slik skal Symbian hjelpe utviklerne

Sentral distribusjon av mobilprogramvare til en rekke markedsplasser.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. juli 2009 - 10:21

Mens Apple og Google tilbyr én enkelt «App Store» med programvare til brukerne av selskapenes respektive mobilplattformer, har mobilleverandører som leverer mobiler med Symbian OS ofte egne tjenester for distribusjon av applikasjoner. Nokias Ovi Store er et eksempel på dette.

Dette gjør det i utgangspunktet vanskeligere for utviklere og selskaper å distribuere programvare til alle Symbian-baserte mobiler, siden programvareleverandørene må forholde seg til flere ulike markedsplasser.

I forrige uke kunngjorde Symbian Foundation at selskapet er i ferd med å utvikle det som skal få navnet Symbian Horizon, en tjeneste som skal hjelpe utviklere med å lage applikasjoner til Symbian-enheter og å gjøre disse tilgjengelige på de mange markedsplassene som finnes for Symbian-brukerne.

Symbian Horizon er nå tilgjengelig i en tidlig utgave. Tjenesten skal utgjøre ett enkelt punkt hvor utviklerne kan administrere applikasjonssertifisering, tilstedeværelse i butikkene, markedsføring og oversettelse av språk.

- Målet vårt er å oppmuntre til robust applikasjonsutvikling, økt omsetning, applikasjonsmangfold i mobilbutikkene og forbedret brukeropplevelse, sier Lee Williams, administrerende direktør for Symbian Foundation, i en pressemelding.

- Og vi kan hjelpe nordamerikanske utviklere med å nå markedet i Aisa og Europa hvor Symbian-plattformen er velkjent.

Blant markedsplassene som vil støtte Symbian Horizon er Nokia Ovi Store, Samsung Applications Store og AT&TsMEdia Mall. Symbian skal fortsatt være i forhandlinger med fire andre.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.