Slik skal Teletopia halvere SMS-prisene

Her er Teletopias planer for priskrig for å halvere prisene på tekstmeldinger. Robert Hercz nekter å la seg bremse og er forberedt til nye klager og søksmål.

Her er Teletopias planer for priskrig for å halvere prisene på tekstmeldinger. Robert Hercz nekter å la seg bremse og er forberedt til nye klager og søksmål.

Etter tre år og 11 måneder vant Teletopia AS en endelig seier i krigen mot Telenor. Telenor må nå leie ut tekstmeldingsnettet sitt og bare det til Teletopia - til såkalt kostnadsbaserte priser. Teletopia-sjef Robert Hercz er åpenbart lei etter den lange slåsskampen og legger frem kompromissløse planer.


- Jeg tror prisene på tekstmeldinger vil halveres meget raskt. Vi kommer til å gå ut med aggressive priser for å få oss en markedsandel. En lav startpris vil også holde konkurrentene unna, sier Hercz til digi.no.

Hercz har krystallklare planer for videre fremdrift. Selv om han skal forhandle med Telenor, vil han ikke la seg trenere.

- Forhandlingene med Telenor og Netcom kommer til å bli korte. Vi kommer til å godta den første prisen Telenor og Netcom foreslår for å komme i gang. Er disse prisene for høye, kommer vi til å klage til Post- og teletilsynet og vil eventuelt gå til nye rettssaker for å få igjen det vi betalte for mye, sier Hercz kompromissløst til digi.no.

Skulle Telenor og Netcom sette ned sine SMS-priser, vil Teletopia raskt følge etter.
- Vi vil alltid kunne følger Telenor og Netcom på nedover på pris. Vi har krav på kostnadsbaserte priser, påpeker han.

Det vil ta en til halvannen måned før Teletopia er i drift, forteller Hercz. Det vil koste rundt 15-20 millioner kroner for å sette opp systemer mot Telenor og Netcom. Denne prislappen vil redusere antall konkurrenter, mener han.
- Vi ønsker å leie ut vårt system til teleselskaper som Tele2, You, Sense og andre, forteller Teletopia-sjefen til digi.no.

Han forteller at brukere bare trenger å bytte ut SMS-gateway-nummeret i telefonen sin (Netcom bruker 92001000 og Telenor bruker 90002100) til Teletopias nummer for å kutte prisen.

Det Hercz ikke vil si noe om er hvordan vanlige mobilbrukere skal få kjøpe seg tilgang. Teletopia har nettopp fått en GSM-lisens, men det er lite sannsynlig Hercz skal bygge sitt eget landsdekkende nettverk. Kanskje skal Hercz bare leve av å drifte for andre teleoperatører - da slipper han kundeadministrasjonen.

Til toppen