FORBRUKERTEKNOLOGI

Slik skal Ubuntu bli penere enn Mac OS X

Friprog-alternativene trenger et ansiktsløft, mener Ubuntu-sjef Mark Shuttleworth.

12. sep. 2008 - 14:35

Canonical, selskapet bak den populære Linux-distribusjonen Ubuntu, skal leie inn et team med eksperter, som skal sørge for at operativsystemet blir mer snasent å se på, og enklere i bruk.

På konferansen O'Reilly Open Source Convention forrige uke la Shuttleworth frem målsetningen om at Ubuntu skulle konkurrere med Apples brukervennlighet innen to år.

Apple er kjent som en av de flinkeste i klassen for pene grensesnitt, så det er ingenting i veien med ambisjonene. Mange lurte likevel på hvordan de skal få til dette, og nå svarer sjefen selv.

Selskapet planlegger å hente inn designere og spesialister på brukervennlighet og interaksjon for å lede arbeidet med å forbedre brukskvaliteten i operativsystemet.

Ekspertisen skal også bistå med bidrag til andre friprog-prosjekter.

- Vi tar inn et team som skal jobbe med X, OpenGL, GTK, Qt, Gnome og KDE, skriver Canonical-sjef og grunnleggeren av Ubuntu, Mark Shuttleworth i et blogginnlegg denne uken.

Det grunngir han med at det ikke villle blitt godt mottatt om de skulle levert bilder og prototyper til andre utviklingsprosjekter og bedt dem om å endre prosjektene deres.

Ubuntu ser ganske bra ut allerede, men nå skal det blir enda bedre.
Ubuntu ser ganske bra ut allerede, men nå skal det blir enda bedre.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.