Windows 10-oppdatering

Slik skal Windows 10 og Office 365 oppdateres fra nå av

Samkjøres og forenkles.

Microsoft skal heretter samkjøre de vanligvis halvårlige oppdateringene av Windows 10 og Office 365. Arkivbildet viser Microsofts toppsjef Satya Nadella.
Microsoft skal heretter samkjøre de vanligvis halvårlige oppdateringene av Windows 10 og Office 365. Arkivbildet viser Microsofts toppsjef Satya Nadella. (Bilde: Elaine Thompson, AP, NTB scanpix)

Samkjøres og forenkles.

Microsoft har i løpet av våren kommet med kunngjøringer om at selskapets planer for videre oppdatering av blant annet Windows 10, ikke har vært skrevet i stein. Nå ser det ut til at selskapet har kommet i mål, i alle fall for denne gang. 

Sentralt i de nye planene er det allerede kjente faktum av det skal komme en ny versjon av Windows 10 to ganger i året, nærmere bestemt i mars og september. Det har også blitt kunngjort at i alle fall nye Office 365 ProPlus-utgaver skal utgis samtidig. Begge vil støttes i 18 måneder etter utgivelsen.

Denne halvårlige oppdateringsordningen skal erstatte dagens Current Branch- og Current Branch for Business-ordninger og har fått navnet Semi-Annual Channel. 

To til tre år

Men det er ikke alle Microsoft-kunder som ønsker å ta i bruk nye Windows- og Office-versjoner så hyppig på alle enheter. Derfor tilbyr Microsoft i dag Windows 10 også med en oppdateringsordning som kalles for Long-Term Servicing Branch.

Denne skal nå erstattes med en tilsvarende ordning som har fått navnet Long-Term Servicing Channel. Under denne ordningen vil utgivelsene av Windows 10 og Office 365 skje mindre hyppig, typisk med to til tre års mellomrom. Den neste versjonen kan først ventes i 2019. Ifølge Microsoft er denne ordningen spesielt beregnet for pc-er med spesielle bruksområder, for eksempel brukt i salgsautomater eller til å kontrollere medisinsk utstyrt eller fabrikkanlegg. 

Klar for alle

Microsoft kunngjorde i går også at Windows 10 Creators Update, versjon 1703, nå er tilgjengelig for alle kunder via Windows Update. Denne oppdateringen ble tilgjengelig via Windows 10-brukere via Windows Update den 11. april i år. I tiden som har gått har den gradvis blitt tilgjengelig for flere, etter hvert som den har blitt testet på flere systemer. 

Samtidig var det mulig å installer oppdateringen manuelt, men Microsoft frarådet de fleste å gjøre dette, siden dette kunne føre til kompatibilitetsproblemer. 

Men nå anbefaler Microsoft altså at alle tar i bruk denne nyeste utgaven av Windows 10.

Kommentarer (9)

Kommentarer (9)
Til toppen