BEDRIFTSTEKNOLOGI

Slik skal Wired bli best på tavle-pcer

Kombinerer det beste fra både papir og web i nytt e-magasin.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. feb. 2010 - 12:37

Wired skal komme med en elektronisk utgave av magasinet som skal være spesielt tilpasset pc-er med berøringsskjerm, for eksempel tavle-pcer som Apples kommende iPad.

Den kommende løsningen kalles for Wired Reader og er basert på teknologi fra Adobe. I første omgang vil den bygges ved hjelp av AIR-teknologien til Adobe. Men siden det er lite som tyder på at denne teknologien blir tilgjengelig for alle de aktuelle plattformene, skal Wired også ta i bruk blant annet Adobes Packager for iPhone-verktøy, som konverterer Flash-applikasjoner om til systemspesifikke applikasjoner for iPhone og iPad.

I denne artikkelen skriver Wired at hensikten med Wired Reader er å skape et nytt alternativ til papirutgaven og webutgaven, hvor man kombinerer interaktiviteten fra weben med den visuelle konteksten til papirutgaven.

Innholdet i den utgaven som vises i videoen nedenfor, skal være laget Adobe InDesign, det samme verktøyet som papirutgaven lages med. Med dette skal designerne kunne legge til interaktive elementer som fotogallerier, videoer, animasjoner og 3D-modeller.

Innholdet skal dessuten kunne tilpasses visning i både portrett- og landskapsmodus.

Wired planlegger å lansere Wired Reader til sommeren.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.