FORBRUKERTEKNOLOGI

Slik vil Microsoft kuppe OpenOffice

Handler du pc hos detaljist over sommeren, får du «Office Starter 2010» på kjøpet.

18. mai 2010 - 09:30

I fjor høst fortalte Microsoft at de så fram til å avslutte den eldgamle minikontorpakken «Works», til fordel for en ny løsning, «Office Starter 2010».

Works ble ofte forhåndsinstallert på pc-er solgt gjennom detaljist. Pakken hadde mange underlige egenskaper, blant annet egne filformater. Works var med andre ord lite egnet til å demme opp for bruken av den frie gratispakken OpenOffice.org.

Over sommeren, regner OEM-ansvarlig Fredrik Gørrisen i Microsoft Norge med at mellom 80 og 100 prosent av pc-er solgt gjennom detaljist vil komme med Office Starter 2010 forhåndsinstallert.

Kjøperen får fulle bruksrettigheter til Office Starter, som består av nedskalerte versjoner av henholdsvis tekstbehandleren Word og regnearket Excel. De kan lese og lagre alle Word- og Excel-dokumenter, men vil mangle en del funksjonalitet. Dessuten vil de inneholde reklame.

Funksjonaliteten er, ifølge Microsoft, tilpasset behovene til ikke-tunge brukere. Lisensen er ikke begrenset i tid. Pakken vil ikke selges atskilt, men kan bare leveres forhåndsinstallert på en ny pc.

Det Microsoft håper på, er at brukere som krever mer enn det Office Starter kan tilby, eller som ikke holder ut med annonsene, vil benytte seg av det medfølgende tilbudet om å oppgradere til en av tre fullverdige utgaver av Office 2010, henholdsvis Home & Student, Home & Business, og Professional.

Oppgraderingen skjer ved at man kjøper et såkalt produktnøkkelkort, som også selges gjennom detaljist. Kortet gir mulighet til å frigi funksjonaliteten som er låst i Office Starter. Oppgraderingen skjer altså uten at man behøver å laste ned noe eller installere noe fra en DVD.

På Microsofts Office 2010-blogg forklares det at «Office Starter vil hjelpe folk å bli kjent med Office 2010, og vi ser fram til at den vil hjelpe oss til å nå nye kunder. Kunder som er klare til å bryne seg på en fullverdig utgave, kan oppgradere i løpet av noen få klikk.»

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.