Sliter med å bytte ut Windows med Linux

Selv Novell som lager Suse Linux sliter med å kvitte seg med Windows på alle sine PC-er.

Selv Novell som lager Suse Linux sliter med å kvitte seg med Windows på alle sine PC-er.

Novell er en av de største forkjemperne for Linux og Openoffice, men over halvparten av de ansatte har Windows installert ved siden av Linux på maskinen sin.

- Omtrent 2.000 av selskapets 5.000 ansatte kjører kun Linux. Resten har en dual-boot installasjon med Windows og Linux, sa Ron Hovsepian, president i Novell på en pressekonferanse i Sydney ifølge CNet News.

Ifølge Hovsepian vil de siste 3.000 brukerne migrere til en ren Linux installasjon i løpet av neste år.

Opprinnelig var planen å konvertere alle brukerne innen midten av 2005, når de i mars 2004 satte i gang internprosjektet. Det har tydeligvis ikke vært så lett å bli kvitt Windows og det kan bli en utfordring for Novell fremover.

Hovsepian var i forrige uke ute i mediene og spådde at det vil løsne for Linux på arbeidsstasjonen i løpet av de neste 12 til 18 månedene. Da forventer Novell at massemarkedet begynner å bytte ut Windows og Openoffice.

Hvis de spådommene stemmer, har ikke Novell lang erfaring med et Windows-fritt miljø internt og det kan kanskje skremme store organisasjoner fra selv å satse fullt ut på et bytte.

I år skal Novell lansere Suse Linux Desktop 10 og selskapet har stor tro på at det vil være en viktig milepæl i kampen om å få kundene til å konvertere.

Til toppen