BEDRIFTSTEKNOLOGI

Slitsom helgestart for EUnet

Der var flere enn én EUnet-ansatt som fikk vondt i magen da aksessen mellom Sverige og Holland ramlet ned klokken 13 fredag. Ved arbeidtidens slutt måtte EUnet-kundene fortsatt stole på back-up løsningen.

Herman Berg
27. aug. 1999 - 21:01

Leder for nettverksdriften i EUnet Norge, Lasse Wiik, kunne fredag ettermiddag opplyse at de hadde hatt problemer med internettaksessen hele fredag ettermiddag. Fra 13 til 18.45 kjørte de for halv maskin mot utlandet.

En veldig stor hollandsk leverandør hadde fått problemer med sin VC-4 (Virtual Connection) hvor én av de fire på 155 Mbit/s hadde ramlet sammen. Dermed hadde EUnet måtte koble inn reserveløsningen som var aksess via satellitt.

Det var kontakten mellom Norge og verden utenfor minus Norden som ikke fungerte, kunne Vik fortelle digi.no. Back-up løsningen virker tregere på grunn av forsinkelse på et halvt sekund i transmisjonen til og fra satellitten som EUnet er avhengig av.

- Dette er første gang vi på dagtid har hatt lengre nedetid enn én halv time, sier Vik. Han lover kundene at en ny linje er bestilt som skal være på plass 1. oktober.

- Da oppgraderer vi fra 34 Megabit til 155 megabit på aksessen ut av landet, sier han og sier at dette er kun en forberedelse til det europeiske høyhastighetsnettverket EuroRings som ferdigstilles i år 2001 og vil gi opptil 40 Gbit per sekund.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.