JUSS OG SAMFUNN

Slumsøstrene på nettet

Frelsesarmeen bruker denne julen Internett som en del av sin juleaksjon. Gjennom auksjon på nettet er håpet å kunne samle inn penger til stoffmisbrukere, alkoholikere og andre vanskeligstilte grupper.

Sigvald Sveinbjørnsson
2. des. 1996 - 14:20

I 95 år har Frelsesarmeen hatt sin årlige juleaksjon med slumsøstrenes gryter. Fra å samle inn i overkant av 2.000 kroner i 1901, har aksjonen vokst til mer enn en million kroner de siste årene. Nå håper web-sersjant Thorleiv Valen i Frelsesarmeen at Internett skal kunne bringe flere kroner i grytene før jul.

- Nå skal dette bli en årlig aksjon, så vi stiller ikke forventningene så høyt første året. For oss er det også viktig med den profileringen vi får overfor en brukergruppe vi normalt ikke når, sier han.

Som websersjant har Valen også ansvaret for de vanlige nettsidene til Frelsesarmeen. Organisasjonen har vært på Internett et halvt års tid, og har nå oppdatering av sidene sine flere ganger ukentlig. Også disse sidene har blitt gått mottatt blant nettbrukerne.

- Ja, vi har fått mange positive reaksjoner på sidene våre, og vi er jo heller ikke ute på nettet for å misjonere. Det vi ønsker er å informere om vårt arbeid overfor en ny generasjon, sier Valen og legger til at initiativet til aksjonen kom fra Cliche Design & Multimedia, som også har stått bak de andre julesidene hos Nettvik.

Blant de tingene som auksjoneres bort til inntekt for juleaksjonen, er klokker, båtcruise, fjellklatrerkurs og turski. Auksjonen skal foregå fram til den 16. desember, og pengene fra auksjonen skal gå uavkortet til slumsøstrene.

På Nettviks julesider finner du ellers elektoniske julekort, julekalende og andre ting som hører en interaktiv høytid til.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.