Slurver med mobilsikkerheten

Mobilen er full av sensitiv informasjon vi ikke vil miste. Likevel tar vi ikke mobilsikkerhet på alvor.

Mobilen er full av sensitiv informasjon vi ikke vil miste. Likevel tar vi ikke mobilsikkerhet på alvor.

En undersøkelse gjennomført av NetCom og TeliaSonera viser at én av to nordmenn har mistet mobiltelefonen sin det siste året. Like mange har opplevd å miste viktig mobilinnhold, og kun 4 av 10 nordmenn tar back up av innhold de har lagret på mobilen.

- Bruken av avanserte mobiltjenester øker, og de fleste av oss har både personlig og jobbrelatert innhold lagret på mobilen. Det er viktig å ta nødvendige sikkerhetshensyn, slik at konsekvensen av at mobilen kommer i uønskende hender blir så liten som mulig, sier kommunikasjonssjef i NetCom, Øyvind Vederhus.

Undersøkelsen viser også at én av to nordmenn vil utføre flere gjøremål via mobilen i 2008. Like mange bedrifter tror at de vil utføre all viktig korrespondanse via mobilen innen to år, og hver femte bedrift tror de vil koble seg opp til viktige forretningssystemer via mobilen innen 2010.

- Mobilen gir oss stadig nye muligheter til å kombinere jobb og fritid, og få unna viktige gjøremål som banktjenester mens vi er på farten. Da blir sikkerhet enda viktigere. Pass godt på telefonen din, bruk alltid pin-kode, lagre viktig informasjon flere steder og ta back up av kontaktlister, oppfordrer Vederhus.

Til toppen