- Slutt å bruke Adobes PDF-leser

Programmet som angripes klart mest, ifølge F-Secure.

22. apr. 2009 - 12:40

Mikko Hyppönen, sjefsforsker i det finske sikkerhetsselskapet F-Secure, anbefaler nå alle om å ta i bruk en annet program for å lese PDF-dokumenter enn Adobe Reader. Dette kom fram under en pressebriefing ved RSAs sikkerhetskonferanse denne uken.

Ifølge News.com, fortalte Hyppönen at av alle de rettede angrepene over Internett så langt i år, har mer enn 47 prosent utnyttet i sikkerhetshull i Adobe Reader. I mars greide Adobe omsider å få fjernet et alvorlig sikkerhetshull i programmet, tre uker etter at det ble kjent at sårbarheten allerede ble utnyttet av ondsinnede.

Ifølge Hyppönen er angripernes veldige fokus på Adobe Reader ikke nytt. I fjor representerte programmet 28,6 prosent av alle angrepene, bare slått av Microsoft Word med 34,5 prosent.

Hypponen sa at Adobe burde gjøre sikkerhet til en prioritet.

- Adobe har mye å lære fra, av alle steder, Microsoft, som rutinemessig tilbyr sikkerhetsoppdateringer på en månedlig basis, sa Hyppönen. Noe av problemet ligger i at folk ikke forventer at oppdateringer til Adobe Reader nødvendigvis inneholder viktige sikkerhetsforbedringer, slik de gjør med Microsoft-programvare.

Det finnes mange alternativer til Adobe Reader. Mest kjent er kanskje Foxit Reader, men Hyppönen viser til en oversikt som finnes på denne siden.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.