Slutt for Facebooks «demokrati»

Altfor få stemmer imot endringen.

Slutt for Facebooks «demokrati»
Facebook stenger i dag sin formodentlig aller siste avstemming der brukerne, i hvert fall i teorien, kunne blokkere endringer. Bilde: David Paul Morris/Bloomberg/All Over Press

Om mindre enn tolv timer er det slutt på å la brukere være med å avgjøre endringer i Facebooks tjenester gjennom avstemming.

558.595 medlemmer har i skrivende stunt stemt imot avvikling av den spesielle ordningen, mens 76.743 er for.

Trass stor motstand (88 prosent) er det dermed kroken på døra for «demokrati-eksperimentet» som Facebook innførte i 2009.

Kanskje like greit, vil enkelte innvende. Resultatene var tross alt bare bindende for Facebook-ledelsen ved minst 30 prosent valgdeltakelse.

Du kan fremdeles avgi stemme inntil i kveld klokken 21 norsk tid. Men med over én milliard brukere synes resultatet allerede klart; Det mangler tross alt godt over 299 millioner stemmer for at avstemmingen skal gjelde.

Følgelig kommer Facebook til å få viljen sin. Les: heretter vil de fungere som nettjenester flest. De har gjort det klart at kommentarer og tilbakemeldinger fra brukerne fortsatt er velkommen.

Ytterligere to tiltak er forslått for å styre kvaliteten på tilbakemeldingene. Det åpnes for å sende personvernspørsmål direkte til Facebooks personvernsjef Erin Egan. Dessuten skal det skal det gjennomføres regelmessige webcaster om tema knyttet til personvern, trygghet og sikkerhet.

    Les også:

Les mer om: