KARRIERE

Slutt for master

Microsoft avvikler flere sertifiseringer.

TechNet er historie. Utviklere får ikke Windows 8.1 før alle andre. Nå blir også master-sertifiseringene avviklet. Avtroppende Microsoft-boss Steve Ballmer har gitt sine mest trofaste kunder flere skuffelser den siste tiden.
TechNet er historie. Utviklere får ikke Windows 8.1 før alle andre. Nå blir også master-sertifiseringene avviklet. Avtroppende Microsoft-boss Steve Ballmer har gitt sine mest trofaste kunder flere skuffelser den siste tiden. Bilde: Mark Doyle / Splash News and Pictures / All Over Press
2. sep. 2013 - 09:50

Sent fredag kom Microsoft med en overraskende kunngjøring. De legger ned sine tre høyeste nivåer innen produktsertifisering. Det melder ZDNet.

Beslutningen blir dårlig mottatt blant mange trofaste kunder. Ikke minst blant de som nå holder på med kostbare kurs og opplæring, med mål om å kunne smykke seg med tittelen «master» innen selskapets produkter.

Nivåene som forsvinner er «Microsoft Certified Master» (MCM), «Microsoft Certified Solutions Master» (MCSM) og «Microsoft Certified Architect» (MCA).

Flere forhold er med på å øke misnøyen blant de berørte. Deriblant timingen, som av noen blir tolket som et forsøk på å feie dårlige nyheter under teppet. Varselet kom rett før langhelg i USA – der første mandag i september er offentlig fridag (Labour Day).

Siste mulighet for å avlegge en Microsoft Master-eksamen blir den 1. oktober, altså om litt under en måned.

Beslutningen kommer dessuten bare få uker etter at Microsoft besluttet å legge ned den populære TechNet-ordningen.

Nøyaktig hvorfor Microsoft avvikler sine høyeste sertifiseringsnivåer kommer ikke særlig godt frem av epostmeldingen de sendte ut, som du kan lese i sin helhet her. I kunngjøringen heter det blant annet:

– IT-bransjen er i rask endring, og vi vil fortsette å evaluere bransjens behov for å fastslå om det trengs en annen toppsertifisering i vårt sortiment.

Pengesluk

Øverste ansvarlige for Microsoft Learning og følgelig Master-sertifiseringen som nå forsvinner, Tim Sneath, gjør det klart at beslutningen om nedleggelse har vært «smertefull».

Det er i en kommentar under blogginnlegget «Please don't get rid of the MCM and MCA programs» han skriver:

– Sannheten er, selv så vellykket [sertifiseringen] er for de som tar den, så når dette programmet bare en liten andel. Bare noen få hundre personer har oppnådd sertifiseringen de siste årene, langt færre enn vi hadde håpet.

Ifølge ham har bare om lag 0,08 prosent av alle MCSE-sertifiserte gått videre og tatt masternivå, en opplæring som koster nærmere 20.000 dollar. Sneath erkjenner at etterspørelsen har vært skuffende og at Microsoft taper penger på tilbudet, ikke så rent lite heller, forteller han.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.