Slutt for McNealy som Sun-sjef

Scott McNealy slutter som toppsjef og overlater jobben til en blogger med hestehale.

Scott McNealy slutter som toppsjef og overlater jobben til en blogger med hestehale.

Suns fargerike toppsjef, Scott McNealy, overlater stillingen som administrerende direktør til sin nestkommanderende Jonathan Schwartz.

McNealy vil fortsette som styreformann og vil fortsatt jobbe på fulltid for selskapet.

Endringen i ledelseskabalen ble annonsert rett etter at Sun rapporterte sine tall for tredje kvartal. De viste et negativt resultat på 217 millioner dollar. Samtidig så økte omsetningen med hele 21 prosent til 3,18 milliarder dollar. Det var allikevel ikke nok for analytikerne som hadde forventninger om en omsetning på 3,21 milliarder.

Flere analytikere ønsker en kraftig nedbemanning hos Sun for å få selskapet på rett kjøl igjen. Selskapet har kuttet stillinger, men det tok en stund fra dotcom boblen sprakk til McNealy iverksatte nedbemanninger. Det har blitt kritisert fra flere hold, blant annet fra John Shoemaker, en tidligere leder i Sun som gikk hardt ut mot McNealy for ikke lenge siden.

McNealy vektla en rekke positive momenter, når han skulle forklare overlevering av toppjobben 22 år etter at han selv satte seg i førersetet. Han mente at selskapet begynner å vokse igjen, at de har en god kontantstrøm og at deres maskiner nok en gang er konkurransedyktige.

- Vi overleverer en fantastisk samling aktiva og oppsiden ligger forran ham, sier McNealy i et intervju med Wall Street Journal.

Schwartz er kjent som sjefen med hestehalen og har gjort seg bemerket som en veldig aktiv blogger. Han begynte i Sun i 1996 etter at Sun kjøpte hans selskap Lighthouse Design. Senere har han ledet forskjelllige avdelinger i Sun, blant annet selskapets programvaredivisjon.

Til toppen