Slutt for Surface 2

Microsoft gir opp å produsere nettbrettet.

Slutt for Surface 2
Surface 2 med Windows RT er ikke lenger i produksjon. Bilde: Microsoft

Microsoft meldte i sin kvartalsrapport i går at Surface Pro 3-maskinen gjør det godt, med solid økning i inntektene for Surface-avdelingen.

Det er uavklart hvor mange solgte enheter det er snakk om, men Microsoft er åpne om en ting: Mesteparten av salget er altså den fullverdige Surface Pro 3, ikke Windows RT-brettet Surface 2, som også fortsatt er i salg.

Surface 2 ble lansert høsten 2013, og kjører altså den begrensede, berøringssentriske utgaven av Windows 8, RT. Samtidig ble Surface Pro 2 lansert, med fullverdige Windows 8. Denne modellen ble i 2014 erstattet av Pro 3, som er en suksess. Surface 2 fikk aldri en oppfølger.

Og den ser ikke ut til at det kommer heller: Microsoft melder til The Verge at nettbrettet ikke lenger produseres, selv om det fortsatt er i salg.

Det er åpenbart full fokus på Pro-versjonen i tiden fremover, altså. En gang i tiden var det også snakk om en Mini-variant av Surface, som skal ha blitt kansellert i siste stund.

Forrige uke ble det kjent at de to RT-baserte brettene som Microsoft hadde, den første og andre Surface-modellen, ikke vil kunne oppgraderes til Windows 10, men at de vil få en oppdatering med noen Windows 10-aktige funksjoner.

Nå som produksjonen er stanset kan det tolkes som siste spiker i kista for Windows RT og fullt fokus på fullverdige Surface Pro og Windows 10.