Slutt for svensk mobilplattform

Ikke engang eierne vil lenger bruke svenske UIQs mobilløsning.

Slutt for svensk mobilplattform

Ikke engang eierne vil lenger bruke svenske UIQs mobilløsning.

Det svenske programvareselskapet UIQ Technology, som har laget brukergrensesnitt til Symbian OS-baserte mobiltelefoner, besluttet under et styrmøte i slutten av desember om å begjære seg selv konkurs. Konkursbegjæringen ble levert inn til en svensk distriktsdomstol den 30. desember i fjor.

Konkursen skyldes først og fremst at blant annet Symbian OS og plattformen Series 60 har blitt overført til en ikke-kommersiell stiftelse som kontrolleres av Nokia. Programvaren skal gjøres til åpen kildekode.

UIQ var eid av Motorola og Sony Ericsson via et nederlandsk holdingselskap. Begge de to selskapene har etter etablering av Symbian-stiftelsen valgt å samarbeide med denne i stedet for med UIQ.

- Vi fortsatte å arbeide med eksisterende prosjekter en stund ut i november, men ved slutten av måneden bestemte kunden vi arbeidet for, Motorola, at prosjektene ikke skulle videreføres. Resultatet var at vi ikke hadde mer å gjøre, forteller Johan Sandberg, som var toppsjef i UIQ, til ZDnet UK.

UIQ-programvaren har blitt brukt i mobiler i alle prisklasser fra Motorola og Sony Ericsson, inkludert sistnevntes smarttelefoner i P-serien.

Selskapet var ved utgangen av 2008 i praksis insolvent. Ifølge Sandberg er det lite sannsynlig at noen vil kjøpe selskapet.

UIQ har redusert antallet ansatte gradvis siden etablering av Symbian Foundation, men hadde fortsatt 230 ansatte da selskapet begjærte seg selv konkurs.

    Les også:

Til toppen