BEDRIFTSTEKNOLOGI

Slutt på 32-bits prosessorer om få år

I en paneldebatt denne uken skal en AMD-sjef ha uttalt at selskapet trolig vil slutte å levere rene 32-bits prosessorer innen to år.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. nov. 2003 - 10:46

Det var under en paneldebatt under denne ukens Comdex-messe i USA at Marty Seyer, AMDs visepresident og daglig leder for selskapets mikroprosessoravdeling, at selskapet trolig vil ha stoppet å produsere 32-bits Athlon-prosessorer innen slutten av 2005. Dette skriver Nätverk & Kommunikation.

    Les også:

Seyer skal likevel ha lagt til at selskapet fortsatt vil selge prosessorene så lenge kundene vil ha dem. Men han tror at prisene på 64-bits prosessorer på dette tidspunktet vil ha blitt så lave at kundene vil foretrekke disse.

Ifølge Nätverk & Kommunikation regner AMD med å selge flere titalls millioner Opteron- og Athlon 64-prosessorer i 2004.

Mark Rein ved Epic Games tror ikke skillet kommer så tidlig. Først i 2007 mener han at det finnes tilstrekkelig mange 64-bits systemer til å selskapet vil kunne lage spill som kun kan kjøres på 64-bits prosessorer. Men selskapet jobber allerede med en 64-bits utgave av Unreal Tournament for Athlon 64 som ventes å ble sluppet neste år.

Paul Froutan ved Rackspace Managed Hosting er heller ikke enig i Seyer. Han mener at AMDs bakoverkompatibilitet med 32-bits kode bremser overgangen til 64-bits løsninger, rett og slett fordi behovet for å utvikle og ta i bruk 64-bits programvare blir mindre så lenge prosessorene også kan eksekvere 32-bits kode med full ytelse.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.