Slutt på 56 Kbps-stridighetene

Lucent Technologies og 3Com annonserte tirsdag at de vil samarbeide for å sørge for samvirke mellom deres 56 Kbps modemprodukter.

Fram til nå har Lucent markedsført sin K56flex-teknologi, mens 3Com har prøvd å få kundene til å benytte seg av selskapets x2-alternativ som er inkompatibelt med K56flex. Tirsdagens avtale gjør dette valget enklere, siden man ikke lenger behøver å ta hensyn til hvilken teknologi som brukes av modemet på den andre siden av telefonlinjen.

Ifølge CNET vil selskapene nå innlede felles tester av hverandres modemer og modembrikker, og de håper på å kunne presentere hvordan teknologiene skal bli kompatible ved ITU-møtet (International Telecommunications Union) i Geneve den 5. og 6. februar. Da skal ITU stemme over en den kommende industristandarden V.pcm. V.pcm er et kompromiss mellom K56flex og x2 teknologiene.

Ifølge InfoWorld Electric regner både Lucent og 3Com med å ha samvirkende produkter på markedet kort tid etter ITUs møte. Selskapene skal også komme med programvareoppgraderinger for å tilpasse de eksisterende 56Kbps modemene til V.pcm.

Til toppen