Slutt på amerikansk TV-pirat

Musikkbransjen og filmselskapene sliter med piratkopiering, men de amerikanske TV-selskapene har foreløpig fått stoppet en pirat.

Musikkbransjen og filmselskapene sliter med piratkopiering, men de amerikanske TV-selskapene har foreløpig fått stoppet en pirat.

I noen måneder har du kunnet se på amerikansk TV over Internett. Et lite kanadisk selskap som kaller seg iCravetv.com har kopiert og distribuert videostrømmen fra alle de største amerikanske TV-kanalene som CBS, ABC, NBC, Fox og PBS på Internett.

Resultatet var kanskje ikke så imponerende - fyrstikkeske-store bilder som hoppet litt med grumsete lyd. Men i Kanada fikk du fullskjerm video og her i Europa fikk du se de ferskeste episodene av TV-serier som Ally McBeal og filmer som bare kan leies på video, dog i lite bilde.
Les om iCravetv-systemet:
Piratkopierer amerikansk TV over Internett
Dermed var også TV-bransjen rammet av de samme piratproblemene som musikkindustrien nå sliter med. Hittil har TV-selskapene og reklame-kjøperne vært forskånet for piratkopiering fordi overføring av video har krevet for stor kapasitet. Men etter hvert som linjefarten øker var det bare et spørsmål om tid før piratene dukket opp.


Foreløpig ser det ut som den amerikanske TV-bransjen beholder kontrollen. I helgen vant de store TV-stasjonene første runde i rettssaken de har anlagt mot iCravetv.com. En føderal dommer har stoppet "sendingene" med en midlertidig forføyning. På Internett-siden til det kanadiske selskapet står det nå at "sendingene er ikke tilgjengelig på dette tidspunkt."

Men dommeren åpner et smutthull i hva som kan bli en komplisert juridisk kamp. iCravetv får lov til å sende hvis de kan garantere at bare kanadiske Internett-brukere kan motta signalene. Med dagens Internett er ikke dette mulig.

Til toppen