Slutt på anonyme mobil-abonnement

Mobbing og kriminalitet har gjort at Post- og teletilsynet nå krever rask registrering av alle anonyme kunder.

Mobbing og kriminalitet har gjort at Post- og teletilsynet nå krever rask registrering av alle anonyme kunder.

Post- og teletilsynet har fattet vedtak om å påby mobilselskapene å registrere korrekt navn og adresse på personer som bruker kontantkort til mobilene.

Det må gjøres innen 1. februar. Selskapene må dermed gå gjennom kundelistene og fjerne navn som «Donald Duck» og «James Bond», skriver Aftenposten.

Etter fristen skal det ikke lenger være mulig å fylle på kontantkort som ikke er ført opp med eierens navn og adresse, heter det i et brev fra Post- og teletilsynet (PT) til alle tilbyderne av telefontjenester i Norge.

Dersom korrekt navn og adresse på nummeret ikke er ordnet innen 1. august neste år, krever PT at nummeret skal stenges for normal trafikk.

Dermed må flere hundre tusen kontantkorteiere sørge for å registrere nummeret i løpet av vinteren.

- Poenget er at myndighetene vil vite hvem som eier telefonen. Dette for å unngå anonym sjikane og mobbing, særlig av barn og unge, sier direktør Willy Jensen i Post- og teletilsynet.

Men Jensen tror ikke det nye vedtaket vil sette en stopper for kriminelle, som hittil har nytt godt av anonyme kontantkort for å drive virksomheten sin.

- De virkelig kriminelle ordner seg uansett, men vi håper jo selvsagt å gjøre det litt vanskeligere for dem også, sier Jensen.

Til toppen