Slutt på epost-varsel fra Microsoft

Skal ha blitt tvunget til å avvikle mailingliste med sikkerhetsinfo.

Slutt på epost-varsel fra Microsoft
Microsoft vil ikke lenger sende ut sikkerhetsråd og varsler på epostliste. Fra i morgen må kundene abonnere på RSS-feed i stedet. Bilde:

Microsoft vil fra 1. juli ikke lenger sende ut informasjon om sårbarharheter og sikkerhetsoppdateringer per e-post.

IT-profesjonelle som har holdt seg oppdatert med nytt om de seneste truslene mot Microsoft-programvare må heretter abonnere på RSS-feed.

Tilbudet som nå blir avviklet har vært tilgjengelig i 12 år. Ironisk nok ble kunngjøringen om nedleggelsen sendt ut på selve epostlisten rett før helgen.

Årsaken bak endringen tilskrives nye myndighetskrav knyttet til automatiske utsendelser av epost, uten at det blir nærmere forklart.

Datoen sammenfaller med en innstramming i canadisk anti-spam-lovgivning, som også trår i kraft tirsdag 1. juli.

Det virker sannsynlig at Microsoft slutter å sende sikkerhetsinfo med nyhetsbrev som følge av dette, men det er ikke bekreftet. Programvaregiganten har også laget et eget opt inn-skjema spesielt rettet mot canadiske kunder. Der vil brudd på et nytt krav om samtykke kunne straffes med bøter på opptil 10 millioner dollar, ifølge The Register.

Microsoft Norge vet ikke mer om årsaken til endringene enn det som fremgår av denne saken.

– RSS-feeden gjør samme jobben, sier sikkerhetsansvarlig Ole Tom Seierstad i Microsoft Norge til digi.no. Han får selv sikkerhetsbulletinene levert direkte i innboksen via RSS.

Og RSS-feedene fra Microsoft kan man abonnere på her.

Les mer om: