JUSS OG SAMFUNN

Slutt på IE-monopol i Sør-Korea

Går vekk fra obligatorisk ActiveX-løsning for nettbutikker og -banker.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. juli 2010 - 14:14

Microsofts Internet Explorer er nærmest enerådende i Sør-Korea. Årsaken til dette er landets egenutviklede krypteringsløsning for pengetransaksjoner over Internett. Løsningen er basert på Microsoft ActiveX-teknologi som ikke støttes av andre nettlesere enn Microsofts. All bruk av nettbanker og andre former for netthandel i Sør-Korea krever derfor at brukeren benytter Internet Explorer.

Ifølge Wall Street Journal var årsaken til at Sør-Korea lagde sin egen løsning, var et amerikansk forbud mot eksport av krypteringsteknologi. Dette forbudet har senere opphørt.

Nå har myndighetene i Sør-Korea omsider kommet fram til at krypteringsløsningen ikke er ideell. Dette kommer som følge av press fra Micrsofts konkurrenter, sikkerhetseksperter, webutviklere og forkjempere for åpen kildekode. Men begrunnelsen fra reguleringsmyndighetene i Sør-Korea skal først og fremst være at dagens løsning forhindrer muligheten til å tilby tjenester til smartmobiler.

Ifølge Wall Street Journal skal konkurransetilsynet også være inspirert av hvordan konkurransemyndighetene i EU og USA har vist muskler for å redusere Microsoft dominanse innen nettlesermarkedet.

Resultat av de nye reglene blir trolig at Sør-Koreas innbyggere i løpet av de nærmeste månedene vil begynne å eksperimentere med andre nettlesere, siden nettbanker og nettbutikker nå vil oppdatere sine tjenester med mer avanserte krypteringsteknikker som ikke krever at brukerne benytter Internet Explorer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.