Slutt på pedofile og porno

Telenor/Nextra skal i mai lansere ett nytt system som lar barn bruke Internett på en trygg måte.

Telenor/Nextra skal i mai lansere ett nytt system som lar barn bruke Internett på en trygg måte.

Foreldre har mange grunner til å ikke slippe barn og ungdom løs på Internett. Hverken deler av innholdet eller alle brukerne på Internett er helt kompatible med barn.

Men de færreste foreldre har tid til å sitte ved siden av sine barn mens de surfer. Telenor Internett arbeider derfor med et system som skal la foreldre slippe sine barn og ungdommer trygt ut på Internett. Telenor har et spesielt ansvar - selskapet har 70 prosent av de norske privatbrukerne og leverer også Internett til alle skolene. Mange bruker surfefiltre for å sikre Internett, men disse systemene sperrer ikke alt, og kan lett omgås av fingernemme databrukere. Les: KrF-minister Valgerd vil filtrere rusk og griseri bort fra nettet


Telenor planlegger derfor et sikrere system:

- Vi arbeider med en portal som begrenser barns surfing til en samling lenker vi har valgt ut og godkjent. Systemet, som vi skal lansere til sommeren, sperrer for chat, IRC og andre typer Internett-program, forteller Ole Magnus Grønli til digitoday.no.

Telenor har laget et system som installerer en egen pålogging for barn. Den vanlige Internett-påloggingen som foreldrene bruker blir gjort om slik at passordet alltid må skrives inn.
- De fleste av lenkene blir norske - barn snakker ikke engelsk, sier Grønlie.

Telenor Internett vurderer også å skape eget innhold, men disse planene er ikke ferdige.

Til toppen