Slutt på 'rutine-tortur' med jobbsøknader

Helga Skau (bildet) vil fjerne den administrative byrden for dem som arbeider med rekruttering.

Det nettbaserte rekrutteringsselskapet Jobpilot Norge er stolte når de nå lanserer et komplett norskspråklig rekrutteringsverktøy som kan kjøres fra Internett. For kundene betyr dette raskere og mer effektiv håndtering av hele rekrutteringsprosessen.

- Vårt mål er å ta bort den administrative byrden for dem som arbeider med rekruttering, og la dem fokusere på det viktige, nemlig mennesket. Mange norske rekrutteringsselskap og personalavdelinger har ventet på en slik løsning som kan brukes til å trekke i trådene og styre hele prosessen. Nå kan man holde oversikten - fra man definerer stillinger og stillingsbeskrivelser til de nye medarbeiderne er på plass. Det blir også enklere å drive internrekruttering i større organisasjoner, forteller daglig leder Helga Skau

Jobpilot kjøpte sist høst det britiske selskapet Virtual Village Ltd., som i mange år har utviklet programvare for rekruttering og personalhåndtering. Hensikten med dette var blant annet å tilby kundene en totalløsning som omfatter mer enn annonsering og rekruttering via Internett, forklarer selskapet i en pressemelding.

Den nyansatte lederen tror mange av rekrutteringsselskapets kunder synes det blir uoversiktlig når kandidatene kommer via flere kanaler og medier enn tidligere, og det blir flere systemer å forholde seg til.

Programmet som skal løse dette heter V-Recruiter. Ifølge Skau kan man ved å kjøre denne applikasjonen fra Jobpilots nettsider slippe unna mye av det administrative arbeidet og kutte ut manuelle rutiner. I stedet kan man konsentrere seg om selve rekrutteringen.

Fortsatt bruker svært mange selskaper manuelle rutiner i rekrutteringsprosessen. Ifølge analysebyrået Forrester Research går rundt 80 prosent av arbeidstiden til personalkonsulenter med til rent administrativt arbeid, ikke til å arbeide med kandidater og ansatte.

Jobpilots nye program søker gjennom CV-er og lager automatisk lister og kandidatprofiler. Deretter overføres kandidatinformasjon automatisk fra kundens webside til rekrutteringssystemet. Skau mener dette gjør det enkelt for alle å følge med i rekrutterings- og ansettelsesprosessen - også for kandidaten.

Som jobbsøker blir man, ifølge Skau, holdt løpende orientert om hvor man befinner seg i prosessen.

Til toppen