Slutt på søknad for dataregistrering

Nå slipper du å søke om lov på forhånd for å opprette personopplysningsregister. Du må selv passe på reglene og melde i fra.

Nå slipper du å søke om lov på forhånd for å opprette personopplysningsregister. Du må selv passe på reglene og melde i fra.

På mandag ble den gamle norske loven erstattet med EU-lovverket om personopplysninger. Dette innbærer at du slipper å søke om å opprettet datasystemer som for eksempler logger bruk av inngangskort eller kundekort. Men det betyr ikke at det er fritt frem. Det nye lovverket flytter mye mer av ansvaret over på deg. Før måtte du søke og Datatilsynets jurister sjekket at alt var riktig. Nå kan du i stedet gå til Datatilsynets nettsider og fylle ut en melding om systemet du skal opprette. Foreløpig må du fakse meldingene, men etter hvert skal alt skje elektronisk. Her er Datatilsynets nye sider for register-meldingerTITTEL


Melderapporten skal sikre at du fremdeles har en saklig grunn til å registrere personopplysninger. Sikkerhetskravene skal også oppfylles, påpeker informasjonssjef Anne Nyeggen.

- Datatilsynet skal fokusere på kontroll og informasjonsarbeide. Vi holder på å ansette en håndfull jurister. Mitt arbeid blir også viktigere, forteller Nyeggen til digitoday.no.

Til toppen