BEDRIFTSTEKNOLOGI

Slutt på telekrangel

Telekrangelen mellom Enitel og Bane Tele ble bilagt utenfor rettssalen. Enitel får fremdeles levert kapasitet fra Bane Tele, noe Bane Tele i utgangspunktet hadde nektet.

Frode Eriksen
30. juni 2000 - 09:58

- Vi er godt fornøyd med avtalen ettersom vi fremdeles har behov for å komplettere kapasiteten vår gjennom eksterne nett. Nå kan Enitel utnytte kapasitet som vi allerede har betalt for. Alternativet for oss ville være å bygge selv, eller kjøpe kapasitet gjennom andre selskaper, sier direktør for finans og forretningsutvikling i Enitel, Hellek Bråthen.

Trygve Tamburstuen i BaneTele, er heller ikke misfornøyd og sier han er glad for å ha kommet frem til en avtale og imøteser Enitel som kunde.

Den tiårige avtalen som opprinnelig ble inngått mellom Telia Norge og BaneTele ble overført til Enitel etter selskapets overtakelse av Telia Norge. Imidlertid satte uenighet i forhold til avtaleteksten en stopper for videre samarbeid , og Enitel valgte å starte namsrettssak for å avklare forholdet.

Med ny kapasitetsavtale har Enitel valgt å stoppe namsrettssaken mot BaneTele. Dette betyr at Enitel får større frihet i utnyttelsen av BaneTele-nettet, samtidig som Enitel godtar høyere priser på tjenesten.

Telia Norge forskuddsbetalte i 1998 et beløp på 150 millioner kroner for avtalen som Telia Norge bokførte til en verdi på 142 millioner ved tidspunktet for Enitels oppkjøp av selskapet. Enitel bokførte derimot avtalen til 75 millioner på samme tidspunkt fordi den representerte en mindre verdi for Enitel som eier et landsdekkende fiberoptisk bredbåndsnett.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.