TELEKOM

Slutt på Telenors russiske mareritt

Begraver stridsøksa og skaper ny mobiloperatør.

5. okt. 2009 - 08:39

Telenor og Altimo (Alfa Gruppens-telekomselskap) slår strek over tidligere uenigheter.

Selskapene kunngjør i dag en avtale om å slå sammen sine eierandeler i VimpelCom og Kyivstar G.S.M. for å skape en helt ny felleseid russisk mobiloperatør.

Partnene er samtidig enige om å stanse alle pågågende rettsprosesser. Dermed er det endelig slutt på den lange striden om Telenors eierinteresser i Russland.

- Gjennom denne transaksjonen er Telenor stolte av å kunne være med på å skape en av de mest konkurransedyktige og viktige aktørene innen området mobilkommunikasjon, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor i en pressemelding.

Han understreker at VimpelCom vil få rikelig med muligheter til vekst og verdiskapning til fordel for alle aksjonærer.

Baksaas virker tydelig lettet over avtalen som snur en fem år gammel konflikt til det partene omtaler som et spennende nytt foretak.

- Vi er glade for å kunngjøre en avtale som vil sette oss i stand til å fokusere helt og fullt på langsiktig verdiskapning for selskapet og legge alle tidligere uenigheter bak oss. Vi oppfordrer alle øvrige aksjonærer i nåværende VimpelCom til å støtte den foreslåtte transaksjonen og delta sammen med oss i å skape det nye VimpelCom Ltd., sier Baksaas.

Hans kollega i Altimo er tilsvarende fornøyd.

- Dette er virkelig en historisk dag for våre selskaper. Altimo og Telenor har gått sammen om å skape en virkelig ledende aktør i telekommarkedet, i alle aksjonærers og abonnenters interesse. Vi er sikre på at denne sammenslåingen vil øke aksjonærverdien i det nye selskapet betraktelig, sier CEO Alexei Reznikovich i Altimo.

Den norske regjeringen tar nyheten godt imot.

- Dette er gode nyheter, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad i en pressemelding. Hun sier avtalen åpner for en ny internasjonal aktør innen mobilkommunikasjon.

- Jeg må ta forbehold om at vi ikke har hatt mulighet til å gå inn i alle de forretningsmessige sidene ved avtalen, men ut fra den informasjon jeg foreløpig har fått, er dette en god avtale for Telenors aksjonærer, sier Brustad.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.