Slutter å kvele piratkopiert Vista

Microsoft sier de vil velge en mykere linje mot brukere med ulovlige utgaver av Vista.

Slutter å kvele piratkopiert Vista

Microsoft sier de vil velge en mykere linje mot brukere med ulovlige utgaver av Vista.

Microsoft har gjennomført visse taktiske justeringer i sin kamp mot piratkopiering av Windows Vista.

Microsoft utsetter jevnlig brukeres Vista for lisenskontroll. Hvis det fører til at Microsoft betrakter lisensen som ugyldig, utsettes man for en tilstand kjent som «Reduced Functionality Mode», der mange funksjoner kveles. I praksis gjøres PC-en ubrukelig.

Mange brukere som har opplevd dette i praksis, mener at lisenskontrollen har feilbedømt deres situasjon, og at de urettmessig er fratatt tilgangen til PC-en.

Det er her Microsoft varsler sin taktiske justering: Fra og med Service Pack 1 for Vista, en oppdatering ventet over nyttår, avlives «Reduced Functionality Mode».

I stedet vil den påståtte synderen motta gjentatte varsler om at Microsoft betrakter deres Vista-bruk som ulovlig. Varslene vil inneholde en lenke til ordningen der Microsoft tilbyr en mulighet til å betale for lisensen til den Vista-varianten som er installert på PC-en.

Ellers sier Microsoft at de samtidig vil lukke en sårbarhet som har gjort det mulig å lure lisenskontrollen til å tro at en piratkopi er gyldig.

Selskapet opplyser ellers at piratkopieringsraten til Vista per i dag halvparten av piratkopieringsraten til Windows XP. Ifølge Microsoft viser det at kopivernet i Vista virker, og at det er berettiget.

Til toppen