Slutter fred med Opera

Bitter strid med eks-ansatt løst med forlik.

Opera forholder seg tause om forliket med Trond Werner Hansen, deres eks-ansatt som de opprinnelig saksøkte for 20 millioner kroner.
Opera forholder seg tause om forliket med Trond Werner Hansen, deres eks-ansatt som de opprinnelig saksøkte for 20 millioner kroner. (Bilde: Marius Jørgenrud)

Bitter strid med eks-ansatt løst med forlik.

Opera Software beskyldte Trond Werner Hansen (36) for å ha lekket forretningshemmeligheter til konkurrenten Mozilla.

Dermed gikk de til søksmål med krav om 20 millioner kroner i erstatning, mot mannen som fra 1999 og i syv år var ansatt som designer i selskapet, der han bidro til en rekke innovasjoner. Hansen var senere engasjert som innleid konsulent for dem.

Søksmålet er nå avlyst. Det blir ingen skittentøyvask i Oslo tingrett, der partene etter planen skulle møtes.

Etter det digi.no har fått vite ble det inngått forlik mellom 36-åringen og hans tidligere arbeidsgiver Opera Software denne uken.

– Opera Software ASA og Trond Werner Hansen har kommet til et forlik i saken som står for behandling i Oslo Tingrett, og som skulle vært behandlet i august, bekrefter Hansens advokat Gisle Edvard Årnes i advokatfirmaet Steenstrup Stordrange.

Trond Werner Hansen er glad for å legge søksmålet bak seg.
Trond Werner Hansen er glad for å legge søksmålet bak seg.

Hemmelig forlik

Werner Hansen ble nødt til å reise hjem fra USA og legge et planlagt plateslipp på is da søksmålet dukket opp i fjor sommer. Foruten å være toppdesigner er Hansen også profesjonell musiker.

Det er ikke kjent om han har måtte betale noe av det varslede erstatningskravet til Opera Software for å få saken ut av verden.

– Partene har blitt enige om å ikke gi nærmere informasjon om forliktes innhold. Begge parter er fornøyde med at denne saken har funnet sin løsning, opplyser advokat Årnes.

Også Opera Software har lagt et lokk på saken. Foruten å bekrefte at saken er løst, ønsker de ikke å gi nærmere kommentarer.

– Det er inngått et forlik. Begge parter er fornøyd med det, sier en ordknapp kommunikasjonsdirektør Nils Broström i Opera Software til digi.no.

Det var Dagens Næringsliv som i slutten av forrige måned avslørte at nettleserselskapet hadde gått til søksmål mot Hansen.

Glad det er over

Trond Werner Hansen har selv lagt ut en uttalelse der han redegjør for hvordan han har opplevd søksmålet. Der går han også nærmere inn på sine bidrag til den norske nettleseren.

– Det er med blandede følelser man går igjennom en sånn prosess, skriver Hansen i en melding til digi.no. Han er nå veldig glad for igjen å kunne se framover og fokusere på musikken og andre prosjekter.

    Les også:

Til toppen