BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sluttspurt for Italia-lisens

Alle de tre søkerne på Italias tredje mobillisens går videre til siste runde - selve tildelingen - som ifølge landets samferdselsdepartement skal skje i løpet av mai.

Frode Eriksen
29. apr. 1998 - 10:32

Telenors prosjektdirektør for Italia-lisensen, Per Simonsen i Telenor International, sier til digi.no at Picienne-konsortiet, der Telenor eier 20 prosent, er prekvalifisert og har mottatt den endelige anbudsinnbydelsen, og at selskapet nå jobber med den endelige søknaden som skal være ferdig innen 23. mai.

Om italienske myndigheter klarer å velge lisensmottaker før månedens utgang er et annet spørsmål. Mobillisensen som nå skal deles ut skulle vært ute i markedet for over et år siden, men utallige forsinkelser har utsatt tildelingen.

De tre konsortiene som konkurrerer om lisensen er Picienne, der Telenor deltar sammen med British Telecom og Mediaset, Wind der blant annet Deutsche Telekom, France Telecom og Enel er deltakere og Telon-konsortiet der Autostrade, Bell Canada Int'l og Hong Kong-selskapet Distacom er deltakere.

Telon-konsortiets leder, Carlo De Feo, sa på en pressekonferanse konsortiet arrangerte tirsdag, at de italienske telemyndighetene i anbudet - som ble offentlig fredag - legger opp til å rangere konsortiene etter poeng, der 1000 er maksimalt oppnåelig. 400 tildeles etter kvalitet og omfanget av tjenestetilbudet, 320 for å gradere konsortienes tekniske kapaitet, 180 for finansiell styrke, mens resten fordeles på konsortienes evne til å skape nye arbeidsplasser, forbindelser med forskningsinstitusjoner og ledelse.

Det italienske mobilmarkedet er i sterk vekst, og de to eksisterende mobiloperatørene, Telecom Italia Mobile og Omnitel, fikk henholdsvis 850.000 og 500.000 nye kunder i årets første kvartal.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.