Sluttstrek for å være med på nødnettet

Fristen for å være med på prekvaliseringen til nødnettet går ut i dag, som vil sile ut hvilken teknologi nettet skal ha.

Fristen for å være med på prekvaliseringen til nødnettet går ut i dag, som vil sile ut hvilken teknologi nettet skal ha.

I dag går fristen ut for å være med på prekvalifiseringen til nødnettet. Prosjektleder Tor Helge Lyngstøl har lenge presisert at det vil bli en avveining mot TETRA-nett, Tetrapol og CDMA-nett.

    Les også:

I tillegg kan en oppgradering av GSM inngå i en kombinasjon med andre løsninger.

Prosjektet anslås å ville koste cirka 3,6 milliarder kroner. Nødnettet skal etter planen bygges ut over hele landet og være i full drift i 2009.

Over 50 bedrifter har bedt om innsyn i de offentlige papirene.

– Dette blir den største mobilutbyggingen etter NetCom. Vi ønsker å sikre kontrakten med et selskap som har både soliditet og gjennomføringsevne til å kunne fullføre et så viktig oppdrag, sier Lyngstøl til digi.no.

Nordisk Mobiltelefon er blant aktørene som ønsker å bygge ut nødnettet med den amerikanske teknologien CDMA.

I fjor sommer fikk Nordisk Mobil-sjef Arnfinn Röste lisens på 450 MHz-frekvensen, som inntil 3. januar var benyttet av den analoge mobiltjenesten NMT i Telenors regi. Selskapet er allerede godt i gang med utbygging av Norges tredje landsdekkende mobilnett, basert på CDMA som vil skje uavhengig av nødnettet, skriver Teleavisen.

Ifølge Teleavisen er CDMAs styrker lavere kostnader – en firedel av Terta/Tetrapol for bygging av landsdekkende nett.

CDMA EV-DO er en allerede utprøvd teknologi i Japan og Sør-Korea, hvor den leverer datahastigheter på opp til 2 Mb/s.

Til toppen