Små bedrifter er ormebol

Et stort flertall av selskapene huser ondsinnet kode, ifølge global undersøkelse.

Bilde: Marius Jørgenrud
10. juli 2009 - 08:47

Sikkerhetsselskapet Panda Security har undersøkt hvordan det står til med sikkerheten hos over 7000 små- og mellomstore bedrifter (SMB) på verdensbasis.

Resultatet er nedslående. Nesten 6 av 10 virksomhetene er rammet av en eller annen form for ondsinnet programvare.

Undersøkelsen viser at antivirus alene ikke er nok til å stoppe skadevare. 93 prosent av selskapene som er undersøkt har implementert en sikkerhetspakke.

Hele 79 prosent skal ifølge Panda også ha en brannmur, mens bare 63 prosent har beskyttelse mot spionvare. Kun halvparten benytter løsninger som beskytter mot spam.

Verst står det til i Brasil, der hele 86 prosent av virksomhetene er rammet av skadelig kode, mens Hellas følger etter som nummer to med 73 prosent.

Norske virksomheter er ikke spurt i undersøkelsen, men tidligere undersøkelser har avdekket at det også i Norge står dårlig til med IT-sikkerheten. Ifølge Telenor er 60 prosent av bedriftene utsatt for angrep.

    Les også:

Selv om infeksjonsraten i mange land er skremmende høy er det ikke alle som merker at det har sneket seg uønskede gjester inn på bedriftens infrastruktur.

Ifølge Panda har drøyt en tredjedel av selskapene opplevd nedetid som følge av angrep, mens 15 prosent har mistet viktige data på grunn av infeksjoner.

En overvekt av selskapene sier at de oppfatter sikkerhet som en viktig faktor for forretningsdriften. Likevel oppgir 45 prosent at de ikke gir noen som helst form for opplæring i sikkerhet til sine ansatte.

Undersøkelsen har foregått i tidsrommet desember 2008 til mai 2009 og består av selskaper med opptil 400 datamaskiner.

Bedrifter fra følgende land og regioner deltok i undersøkelsen: Latin-Amerika, USA, Spania, Kina, Tyskland, Benelux, Frankrike, Storbritannia, Italia, Portugal, Russland, Brasil, Canada, Hellas, Sveits og Østerrike.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.