BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Småbedrifter ikke klare for år 2000

Over en fjerdedel av Europas 1,1 millioner småbedrifter er ennå ikke klare til å takle potensielle år 2000-problemer, hevder Novell i en fersk risikostudie. Og Norge trekkes fram som en av sinkene.

Øystein Kvistad
7. sep. 1999 - 03:29

Programvareleverandøren Novell har fått forskningsbyrået Banner til å gjennomføre risikostudien, der hele 26 prosent av IT-sjefene i 1035 mindre europeiske selskaper svarer at de ennå ikke har klargjort bedriftens IT-systemer til årtusenskiftet, skriver Reuters.

Telefonundersøkelsen, som er foretatt i juni blant selskaper med mellom ti og 99 ansatte i åtte land, viser at 72 prosent av de spurte forventer at dato-surr i forbindelse med overgangen til år 2000 kun vil medføre mindre problemer.

Ifølge CNET News.com er det småbedrifter i Norge, Frankrike og Polen som kommer dårligst ut av undersøkelsen, som i likhet med en fersk rapport fra investeringsbanken Salomon Smith Barney, samtidig slår fast at de fleste større selskaper i Europa er bra forberedt til den kommende nyttårsaften.

Det hører med til historien at initiativtaker til den nye millennium-rapporten, Novell, skor seg på å selge år 2000-klare programvaresystemer.

For deg med dårlig samvittighet: Det er i skrivende stund 115 dager igjen til år 2000...

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.