BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Småbedrifter ikke klare for år 2000

Over en fjerdedel av Europas 1,1 millioner småbedrifter er ennå ikke klare til å takle potensielle år 2000-problemer, hevder Novell i en fersk risikostudie. Og Norge trekkes fram som en av sinkene.

Øystein Kvistad
7. sep. 1999 - 03:29

Programvareleverandøren Novell har fått forskningsbyrået Banner til å gjennomføre risikostudien, der hele 26 prosent av IT-sjefene i 1035 mindre europeiske selskaper svarer at de ennå ikke har klargjort bedriftens IT-systemer til årtusenskiftet, skriver Reuters.

Telefonundersøkelsen, som er foretatt i juni blant selskaper med mellom ti og 99 ansatte i åtte land, viser at 72 prosent av de spurte forventer at dato-surr i forbindelse med overgangen til år 2000 kun vil medføre mindre problemer.

Ifølge CNET News.com er det småbedrifter i Norge, Frankrike og Polen som kommer dårligst ut av undersøkelsen, som i likhet med en fersk rapport fra investeringsbanken Salomon Smith Barney, samtidig slår fast at de fleste større selskaper i Europa er bra forberedt til den kommende nyttårsaften.

Det hører med til historien at initiativtaker til den nye millennium-rapporten, Novell, skor seg på å selge år 2000-klare programvaresystemer.

For deg med dårlig samvittighet: Det er i skrivende stund 115 dager igjen til år 2000...

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.