Småjuveler for Palm

Noe av det tøffeste man kan ha på Palmen er småprogrammer som gjør kule ting, og her kommer noen tips om de beste i klassen.

Noe av det tøffeste man kan ha på Palmen er småprogrammer som gjør kule ting, og her kommer noen tips om de beste i klassen.

digi.no skrev for en tid siden om PopUp Names fra Benc Software Productions. Men her finnes det også mange andre fine juveler.

En av de tingene som er så fint med PopUp Names er at man ved en enkel bevegelse med stylusen (pennen til Palm) kan starte programmet, og man trenger ikke engang å avslutte det man drev med. Finne navnet, kopiere det inn i applikasjonen, eller bare trykke OK når man hadde sett ferdig og komme tilbake dit man var.

Dette er en såkalt hack. Et program som integreres veldig tett i operativsystemet. Ved å sette opp hva de skal reagere på, for eksempel å trekke stylusen fra "find" til "calc" eller ved å kopiere tekst, kan man utvide funksjonaliteten enormt. Problemet er bare at det finnes en grense for hvor mange slike man kan sette opp. For ikke å snakke om hvor mange man klarer å huske.

Programmet som Benc har laget heter PopUp Suite og er genialt i all sin enkelhet og mangel på funksjon. Det eneste det faktisk gjør er å starte andre hacks (eller plugins om du vil) med en bevegelse. I stedet for å måtte ha en egen kombinasjon for å starte hver hack har man heller èn snarvei for å starte PopUp Suite, som så gir en liste over hvilke hacks man har installert. Da kan man i fred og ro velge det man trenger. Uten å måtte huske all verdens tegnkombinasjoner.

Eneste ulempen er at det kun fungerer på Benc's egne programmer. Fordelene igjen er at PopUp Suite er gratis og at Benc Software Productions lager masse gode programmer.

For å få full utnyttelse av programmet bør man ha mer enn en hack fra Benc. I mitt tilfelle har jeg PopUp Find, PopUp FreeTime, PopUp Notes, PopUp Favorites, PopUp Time, PopUp Calculator og selvsagt PopUp Names.

Dette er hva de kan gjøre:

  • PopUp Find lar deg enkelt og greit søke etter informasjon.
  • PopUp FreeTime viser ukens kalender.
  • PopUp Note gir deg muligheten til å legge til notater uten å avslutte programmet du er i.
  • PopUp Favorites viser de mest brukte applikasjonene på maskinen din.
  • PopUp Time er en klokke, som også gir mulighet for å sjekke batterispenningen, kopiere dato, klokkeslett og mer til programmet du er i.
  • PopUp Calculator er en kalkulator på steroider som lar deg gjøre avanserte utregninger uten å måtte avslutte det du drev med.
  • PopUp Names, som det finnes en egen artikkel om, forbedrer funksjonaliteten til adresseboken kraftig.

Disse programmene er nesten å regne som et must for alle avanserte brukere, og selv for alle andre vil de drastisk utvide funksjonaliteten til Palm OS og kan lastes ned fra Benc Software Production. Småapplikasjonene, som PopUp Notes og PopUp Favorites koster $5, mens de større varierer fra $8 til $12.95.

Til toppen