Småkoselig på børsen

Mange investorer og meglere koser seg i skibakken eller foran peisen i jula. Men de som stakk innom på jobb på børsen mandag fikk det minst like koselig.

Store deler av finansbransjen er tydeligvis på juleferie, for en dagsomsetning på Oslo Børs på 707 millioner kroner er ikke særlig imponerende, spesielt hvis man tar med i betraktningen at handel i NCL alene sto for 180 millioner kroner mandag.

En megler kommenterer overfor TDN Ajour at utlendingene er totalt fraværende i markedet.

Den lave omsetningen er trolig kursdrivende når AMS-fondene må handle for innskuddene de får i disse dager. Dette er trolig også hovedforklaringen for løftet i totalindeksen på 2,86 prosent. Det var størst fokus på IT- og bank/finans-aksjer, noe som ga IT-indeksen et puff oppover med nette 3,5 prosent.

Opticom skvatt opp hele 27,7 prosent i løpet av mandagen, men hoppet skyldes bare tre-fire minihandler på slutten av dagen. Det ble likevel omsatt 105.000 aksjer i løpet av fjerde juledag, noe som uansett er mye for Opticom. Også Context Vision løftet seg med 15,6 prosent uten at det er gjort kjent konkrete nyheter rundt selskapet.

Viktigere er det dog at de store IT-selskapene, NetCom og Merkantildata, steg med henholdsvis 3,3 og 3,3 prosent. Ark gjorde det relativt sett enda bedre med et kurshopp fra 82 til 85 kroner.

Det bør imidlertid bekymre ledelsen i Norman Data Defense at selskapet fortsetter å falle - i dag med 11,1 prosent til åtte kroner - selv på en generelt sterk dag for IT-indeksen. Siden selskapet advarte om svake tall for fjerde kvartal har Normans kursutvikling svingt kraftig. Så sent som 13. desember sto aksjen i 13 kroner.

Til toppen