BEDRIFTSTEKNOLOGI

Smalhans for Telenor-topper

Det blir ingen milliarder til ledere og nøkkelpersoner i Telenor. Statselskapet, som nå skal på børs, avkrefter at det blir gitt milliardbeløp for å belønne ledere og nøkkelpersoner.

Sigvald Sveinbjørnsson
17. nov. 2000 - 05:10
Telenor

Dette kom frem i VG onsdag.

- Det eksisterer ingen slike planer, og ingen slike beløp har vært diskutert, sier kommunikasjonsdirektør Heidi Kvernevik i en pressemelding fra Telenor.

Teleselskapet mener at påstandene skyldes en misforståelse av et avsnitt i prospektet til selskapets børsnotering.

I et kapitel i prospektet som omhandler handelsrestriksjoner står det at sperrefristen for aksjesalg hos eksisterende eiere i selskapet er på 180 dager, men at det finnes visse unntak.

Et av disse unntakene er at styret i selskapet kan bruke opptil to prosent av aksjene til å belønne ledere og nøkkelpersoner. Telenor blir verdsatt til omkring 125 milliarder norske kroner, to prosent av dette er en del penger.

- Når det gjelder grensen på to prosent, er det en rent teknisk grense satt av tilretteleggerne for børsnoteringen, sier kommunikasjonsdirektør Heidi Kvernevik i en pressemelding.

"I Telenors tilfelle ble det allerede i forbindelse med vedtaket om børsnotering, besluttet at man ikke skulle benytte spesielle insentiver for administrasjonen i forbindelse med selve børsnoteringen" står det videre i pressemeldingen.

Dermed blir det nok smalhans for Telenor-toppene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.