RESULTATERFINANS

Småpent i Lindhard Norge

Lindhard Norge, som gjennom selskapene Lindhard MULTI AS og Lindhard AS selger og implementerer ERP-systemene MULTI+ og Baan, omsatte i første kvartal for 14,7 millioner kroner, en økning på 63 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Øystein Kvistad
8. juni 1999 - 05:30

Også Lindhard Norges driftsresultat viser pen vekst - opp 84 prosent til 4,26 millioner kroner fra første kvartal i fjor til samme periode i år, opplyser selskapet i en pressemelding.

Det danske Lindhard-konsernet kan dermed registrere at det norske datterselskapet fremdeles leverer varene: I fjor opplevde Lindhard Norge sitt hittil beste år med en totalomsetning på 47 millioner kroner - en økning på 33 prosent fra året før.

Dette skjer til tross for at den nederlandske produsenten av økonomi- og styringssystemer (ERP-systemer) og en hovedleverandør til Lindhard, Baan, fortsatt sliter tungt for å holde tritt med erkerivalene SAP og Oracle. Baan tapte 19 millioner dollar i første kvartal, eller ni cent per aksje, mot et overskudd på to millioner dollar, eller én cent per aksje, i samme periode i fjor. Også omsetningen faller for det hollandske selskapet - ned fra 179 millioner dollar i første kvartal i fjor til 176 millioner så langt i år.

Baan har det siste året vært gjennom en kraftig omstrukturering, noe som blant annet i fjor høst innebar en reduksjon i antall ansatte med 1000 til 5200. Samtidig la Baan ned 50 kontorer de hadde åpnet i nye markeder.

Fra 1.januar i år endret Lindhard Computer Systems Norge navnet til Lindhard MULTI AS samtidig som det ble etablert et nytt selskap ved navn Lindhard AS som konsentrerer sin forretningsdrift rundt Baan-produktene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.