Smart å hente toppsjef fra konkurrent

CA har kapret en Dell-sjef, noe som er blitt stadig vanligere i IT-bransjen.

CA har kapret en Dell-sjef, noe som er blitt stadig vanligere i IT-bransjen.

Det synes å ha blitt en voksende trend i IT-bransjen at store aktører stjeler toppsjef fra hverandre. Siste eksempelet er programvareselskapet CA som har kapret Robert W. Davis fra Dell.

Davis går fra finansdirektør i Dell til samme tittel i CA. Han og to andre sjefer hentet fra Dell kommer inn som en del av CAs opprydning etter regnskapsrot og lederbytte. CA har også hentet John Swainson, en av IBMs programvareledere og Gregory Corgan, en av IBMs øverste salgssjefer.

Å hente toppledere fra konkurrenter og andre aktører i bransjen er attraktivt, for man får med seg mange andre bonuser. Gjøres bytte riktig, kan man styrke relasjonene til selskapet man henter leder fra, for den nye lederen bidrar med inngående kunnskaper om aktøren. CA styrker sine kunnskaper om Dell.

Å hente toppsjef fra en konkurrent har en dobbel effekt - man styrker forhåpentligvis egen stab med en person som har bevist evner og svekker konkurrenten samtidig. Som en bonus får man med seg kunnskaper om konkurrentens planer.

Effekten gjelder også når man rekrutterer på lavere plan. Google har i den siste tiden kapret en rekke verdifulle personer fra blant annet Microsoft.

Til toppen