Smart forslag skal gjøre Office bedre

Her er den kreative vinneren av digi.nos konkurranse om forslag til forbedring av Office og Windows.

Her er den kreative vinneren av digi.nos konkurranse om forslag til forbedring av Office og Windows.

Uavhengig av diskusjoner om Microsofts markedsposisjon og monopolrettssaker, er Windows og Office funksjonsrike og ganske brukervennlige programmer. Men vi har alle ønsket oss at enkeltfunksjoner, knapper og systemer fungerte litt annerledes.

digi.no bad derfor i desember våre lesere om innspill og de strømmet raskt inn. Etter å ha satt sluttstrek, har vi mottatt 185 til dels lange leserbrev, som regel med flere forslag.

digi.no har gjort en avtale med Microsoft om overlevering av innspillene til de to medlemmene av utviklingsteamene for Windows og Office som faktisk sitter i Norge. Håpet er at Microsoft faktisk tar inn noen av forslagene i kommende versjoner av Windows og Office.

Tidligere i januar fikk digi.no og Microsoft Norge IT-gründer og utvikler Shahzad Rana (høyre på bilde) til å gå igjennom forslagene og plukke ut de 20 beste forslagene. Du finner denne listen i boksen til høyre.

Nå har Microsoft Norge med sjef for Informasjonsarbeider og Windows XP Brynjar Skauvik i spissen kåret en vinner.

Vinneren er et meget kortfattet forsalg på bare en setningen:

"Jeg kunne tenke meg å ha muligeten til å legge inn ark i Word på samme måte som i Excel."

Forslaget er innsendt av Vegard Sommerseth som bor på i Flateby i Enebakk. Han jobber til daglig som kategorigruppesjef i Coop Norden og er ansvarlig for salget av blant annet hvitevarer og innredning hos Coop.

Sommerseth stikker dermed av med premie Microsoft har bidratt med - en Qtek 2020, en av markedets mest avanserte og dyreste mobil/lommedata-kombinasjoner.

- Jeg bruker Office mye og synes ofte det kan være forvirrende å bla mellom dokumenter når du har flere oppe samtidig - du får jo et nytt vindu for hvert dokument. Dette er jo løst på en elegant måte i Excel med såkalte arkskillere (rød ring på bildet) som samler alle åpne regneark i et og samme vindu, sier han til digi.no.

- Det har vært morsomt å gå gjennom de forskjellige forslagene til nye funksjoner i Office og Windows. Det var mange svært gode ideer, men endel av forslagene spør etter funksjonalitet som allerede ligger i produktene, påpeler Skaugvik.

- Juryen falt derfor for ideen om arkfaner i Word. Vi tror dette ville være en enklere metode å hoppe mellom dokumenter på, og at konsistens i grensesnittet gjør Office enda enklere å bruke. Her er det noen som har tenkt og være kreative - forslaget er like godt som det er enkelt - alle brukere vil forstå og ha glede av denne forbedringen, sier Skaugvik til digi.no.

Vinnerforsalget vil nå bli oversendt til sjefen for utviklingstemaet som arbeider med neste versjon av Word og Office sammen med en forklaring på bakgrunnen og konkurransen.

Microsoft har også fått en annen god ide: Selskapet vurderer å gjennomføre digi.nos konkurranse om forslag til fobedringer i Office og Windows i mange andre land.

Til toppen