Smart klubb-eier inn i demokratisk plateselskap

Kort etter at SOL kjøpte seg inn i Freetrax, er to nye investorer på vei inn i nettselskapet. Sammen med Atle Brynestad investerer Monaco-baserte Erik Henriksen i Freetrax.

Kort etter at SOL kjøpte seg inn i Freetrax, er to nye investorer på vei inn i nettselskapet. Sammen med Atle Brynestad investerer Monaco-baserte Erik Henriksen i Freetrax.

Ifølge gründer og musiker Lars Kilevold lå det ikke mye kontanter i eierskapsavtalen som ble inngått med SOL da de kjøpte 20 prosent av selskapet.
Les:
Vil gjøre Freetrax til nordens største digitale musikk-distributør

- Det var først og fremst distribusjon. Det er utrolig viktig for oss, sier han til digi.no og opplyser at SOL fikk eierskap i Freetrax mot at plateselskapet fikk distribusjon i hele Skandinavia. I tillegg skal de to gründerne, Kilevold og David Gjester ha fått 600.000 kroner.


- De forsvant fort, sier Kilevold med en liten latter.

Nå får selskapet inn mer kapital til videre satsing, nærmere bestemt 7,5 millioner kroner, noe som vil prise Freetrax til 57,5 millioner kroner.

Ifølge Gjester skal dette blant annet finansiere etablering av kontorer i Danmark og Sverige, med rundt tre til fire personer hvert sted. Freetrax har fra før en lyttepost i Minneapolis i USA og skal innen kort tid formalisere tilstedeværelsen med etablering av et lite kontor på det enorme amerikanske musikkmarkedet.

Norske Erik Henriksen gjennom selskapet Sabaro Investments Ltd. er den som investerer mest, mens Brynestad og CG Holding også vil være med på internettbølgen. Emisjonen ble gjennomført på fredag i forrige uke.

Kilevold ser på selskapet sitt primært som en distributør av musikk i MP3-format og sier at de største plateselskapene allerede har benyttet Freetrax til å promottere egne talenter og finne nye.

Freetrax har en filosofi der artistene selv kan bestemme om de vil ta betaling for ting de legger ut på Internett-tjenesten og satser på å få tak i band som ikke får får kontrakter andre steder.

Til toppen